Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС почав розглядати болюче для Тимошенко питання

Середа, 16 січня 2008, 12:27

Конституційний суд України приступив до розгляду справи щодо конституційності механізму імперативного мандата для депутатів місцевих рад.

Як повідомив суддя-доповідач по цій справі Петро Стецюк, у Конституційний суд надійшло два подання з даного питання - від 48 народних депутатів і 56 народних депутатів.

Конституційний суд ухвалив рішення про об'єднання обох подань в одне конституційне провадження, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У своїх поданнях обидві групи народних депутатів просять визнати неконституційними низку змін у закони, якими передбачено правовий механізм дострокового припинення повноважень депутатів місцевих рад за рішенням вищого керівного органа, політичної партії або виборчого блоку партії.

Перед початком розгляду справи постійний представник Верховної Ради в Конституційному суді Анатолій Селіванов вніс клопотання про залучення як свідка представника Блоку Юлії Тимошенко адвоката Володимира Пилипенка.

Своє клопотання він аргументував тим, що на сьогоднішній день у шести судах загальної юрисдикції розглядаються справи з даного питання.

"При цьому найбільша практика по реалізації механізму імперативного мандата для депутатів місцевих рад саме у фракції БЮТ", - відзначив Селіванов.

Проти задоволення даного клопотання виступила зокрема заступник глави секретаріату президента, представник президента України в Конституційному суді і ЦВК Марина Ставнійчук.

Вона відзначила, що відповідно до практики її роботи заступником глави ЦВК, суди загальної юрисдикції "діють необ'єктивно і упереджено" при розгляді даного питання.

Конституційний суд відхилив дане клопотання Селіванова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування