Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів про свої сподівання щодо НАТО

Середа, 16 січня 2008, 12:47

Президент Віктор Ющенко сподівається, що зацікавленість України у приєднанні до Плану дій щодо членства у НАТО і її готовність "до такої політики, до таких зобов’язань" буде сприйнята з розумінням партнерами нашої держави.

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних справ Фінляндії, чинним головою ОБСЄ Ілкко Канервою, який 15–16 січня перебуває в Україні з офіційним візитом, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко поінформував фінську сторону про спільне звернення керівництва України до Генерального секретаря НАТО Яапа де Хоопа Схеффера з цього приводу.

"Йдеться про зацікавленість України приєднатися до Плану дій щодо членства. Ми виходимо з того, що готовність нашої країни до такої політики, до таких зобов’язань буде сприйнята з розумінням нашими партнерами", - пояснив президент України.

У ході зустрічі сторони також обговорили пріоритети співробітництва України та Фінляндії в рамках ОБСЄ, зокрема, питання щодо врегулювання заморожених конфліктів, майбутнього статусу Косово, співробітництва в сфері енергетичної безпеки.

"Україна завжди надавала і надаватиме великого значення нашій співпраці з ОБСЄ", - заявив Ющенко Канерву, запевнивши його, що Україна готова підтримати ініціативи, які виноситиме Фінляндія в рамках головування в ОБСЄ.

"Ви як Голова ОБСЄ і Ваша країна можете повністю розраховувати на українську підтримку", - запевнив президент України.

Ющенко також прокоментував для фінської делегації внутрішньополітичну ситуацію в Україні.

"До парламенту повернулася стабільність, сформовано більшість, сформовано меншість. Сьогодні Україна знаходиться у пошуку того діалогу, який консолідував би на базі ключових національних пріоритетів політичні сили влади й опозиції. Це моє головне завдання", - сказав він.

При цьому він акцентував на тому, що досягнуто єдності поглядів президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра на основи внутрішньої та зовнішньої політики.

Сторони також торкнулися теми розвитку українсько-фінського співробітництва та двосторонньої взаємодії в рамках євроінтеграції України.

Ющенко наголосив, що Україна розглядає Фінляндію як надійного партнера та одного з найпослідовніших прихильників України в ЄС.

У ході зустрічі сторони обговорили питання укладання нового договору між Україною та ЄС. Президент України зазначив, що це має бути амбіційний документ, який забезпечить перехід від принципів співробітництва та партнерства до принципів політичної асоціації й економічної інтеграції.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування