Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Огризко їде до головного натовця з "листом трьох"?

Середа, 16 січня 2008, 20:04

Міністр закордонних справ Володимир Огризко у ході першого візиту до Брюсселю у п'ятницю, 18 січня, має намір зустрітися з генсекретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером.

У штаб квартирі НАТО не виключають, що під час цієї зустрічі міністр передасть генсеку лист керівників української держави з проханням розглянути можливість одержання Україною плану з набуття членства в НАТО на саміті в Бухаресті у квітні 2008 року.

Передбачається, що Огризко як представник нового уряду, сформованого демократичною коаліцією, підтвердить незмінність курсу України на євроантлантичну інтеграцію, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в штаб-квартирі НАТО.

Як відомо, після засідання комісії Україна-НАТО в грудні 2007 року генсек НАТО висловив сподівання, що новий уряд підтвердить свої зовнішньополітичні пріоритети, зокрема, у плані євроатлантичної інтеграції.

У ході візиту Огризка у Брюссель він також зустрінеться з верховним представником Євросоюзу Хав'єром Соланою, єврокомісаром Бенітою Ферреро-Вальднер, із головою МЗС Бельгії Карлом де Гюхтом.

Як відомо, 15 січня президент Віктор Ющенко, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і голова Верховної Ради Арсеній Яценюк направили звернення генсекретарю НАТО Яапу де Хооп Схефферу про приєднання до плану дій щодо членства у НАТО.

Саміт НАТО пройде в Бухаресті 2-4 квітня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування