Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія підключила до витурення Британської Ради силовиків

Середа, 16 січня 2008, 20:28

Філію Британської Ради у Санкт-Петербурзі тимчасово закрито у зв'язку із викликом працівників центру – росіян на допити до Федеральної служби безпеки Росії.

Напередодні російська міліція затримала директора міського відділення цієї організації Стівена Кіннока, якого звинуватила у керуванні авто напідпитку, повідомляє 5 канал.

Міністерство закордонних справ Великобританії на останні події відреагувало з обуренням. Воно заявило про неприйнятність залякування співробітників Британської Ради.

"Без сумнівів, ми сприйняли ці події близько до серця. Будь-які спроби залякування чи приниження співробітників Британської Ради – неприйнятні", - заявив міністр закордонних справ Великобританії Девід Мілібенд.

"Такі дії матимуть лише негативний вплив на репутацію російського уряду та тих російських громадян, які користуються послугами Британської Ради. А торік їх було понад мільйон", - додав він.

У відповідь російська влада наголошує, що діяльність Британської Ради не відповідає російському законодавству.

Британська Рада вже закрила майже півтора десятки своїх регіональних відділень, однак два офіси продовжують працювати.

"Я дуже здивований, тому що завжди думав, що британці знають закони. У випадку з Британською Радою усе перевернуто з ніг на голову... я в шоці", - заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Рада відкрила свої відділення у Росії без жодного дозволу.... Я звичайно пам'ятаю, що може мати місце так звана історична пам'ять – можливо, пов'язана з колоніальними часами - і іноді це переважує правову сторону цієї справи", - зауважив міністр.

"Проте в будь-якому разі у такому тоні з Росією краще не говорити", - додав він.

Дипломатичне протистояння між Кремлем та Британською Радою тягнеться ще з минулого року, зауважує 5 канал.

Росія відмовилася видавати головного підозрюваного у вбивстві колишнього співробітника спецслужб Олександра Литвиненка – Андрія Лугового. Внаслідок цього країни вислали дипломатів.

Нині Британська Рада заявляє, що стала жертвою політичного протистояння між обома країнами.

Тим часом російська провладна преса пише про те, що Британська організація замість освітньої та культурної діяльності, була прикриттям для шпигунів. У відповідь офіс Британської Ради у Москві припинив будь-яке спілкування з журналістами.

Раніше російська влада заявила, що не видаватиме віз новим працівникам Британської Ради і не продовжуватиме візи тим, хто співпрацює з нею.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування