Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НАТО чекають від України формальностей

Четвер, 17 січня 2008, 07:49

НАТО чекає на формальне звернення від України про приєднання до Плану дій з набуття членства в організації.

Про це "Німецькій хвилі" повідомив речник альянсу Джеймс Аппатурай.

У НАТО поки утримуються від коментарів спільного звернення керівництва України щодо приєднання країни до Плану дій з набуття членства в альянсі, бо ще не мають формального документу з Києва, повідомив речник альянсу.

"Формальної дискусії в НАТО про приєднання України до Плану дій з набуття членства поки не було, бо не було формального звернення", - сказав Аппатурай.

Водночас, речник НАТО зазначив, що в Брюсселі не були здивовані рішенням українського керівництва, оскільки знають про євроатлантичні прагнення України.

Після вивчення заяви від України обговорення може початися на рівні міністрів країн альянсу вже в лютому.

За словами Аппатурая, НАТО не шукає нових членів, але вітає ті країни, що вирішили приєднатися до організації, відповідають певним стандартам і поділяють його цінності, такі як демократія.

Представник НАТО відмовився дати прогноз, скільки може тривати приєднання України до НАТО.

"Це процес, який базується на результатах, а не на відтинках часу", - сказав речник.

Як відомо, президент, прем’єр і спікер парламенту України письмово звернулися до генсека НАТО Яаапа де Хооп Схеффера з проханням підтвердити приєднання України до Плану дій з набуття членства на саміті в Бухаресті на початку квітня.

Очікується, що звернення українського керівництва передасть міністр закордонних справ Володимир Огризко, який у п’ятницю відвідає штаб-квартиру альянсу й зустрінеться зі Схеффером.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування