Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дороги і затори дісталися до президента

Четвер, 17 січня 2008, 11:29

Президент Віктор Ющенко вимагає системного підходу щодо генеральної забудови столиці, і це, передусім, має торкатися київських автошляхів.

Про це він заявив під час наради щодо транспортних проблем міста, повідомляє прес-служба президента.

На початку наради Ющенко висловив переконання про абсолютну неприпустимість хаотичного будівництва, яке за останні 5 років вже переростає в небезпеку для життя і здоров'я громадян.

"Ми будуємо квартири і дачі, ледь-ледь дотягується до житлових масивів сервісна мережа лікарень і шкіл. Однак зовсім не думаємо про шляхи та зелену зону міста", – саме такою логікою президент керувався при скликанні наради.

Глава держави вважає, що кричущою є відсутність дотримання генплану забудови міста. Ющенко виніс на обговорення стан доріг у Києві та складні умови для руху транспорту, зумовлені ним.

За статистикою, щороку кількість авто в столиці збільшується на 60 тисяч, а щодня містом пересувається 400 тисяч транспортних одиниць. Ця ситуація, окрім заторів і тісняви, несе серйозні екологічні проблеми.

"Існуючі умови руху автотранспорту на вулицях Києва потребують здійснення заходів, що забезпечуватимуть пропуск транспортних потоків на сучасному світовому рівні", – заявив президент, підкресливши важливість будівництва кільцевої дороги для вирішення цієї проблеми.

Ющенко поставив завдання побудувати дороги, транспортні розв'язки і вивести транзитні авто за межі міста, а також подбати про озеленення трас та житлових масивів.

Президент вказав на те, що незадовільний стан доріг в Україні забирає можливості повної реалізації її транзитного потенціалу як країни "з унікальною транзитною географією".

У такому контексті як національний пріоритет Ющенко виділив будівництво великої кільцевої дороги навколо Києва, а також розбудову системи доріг у країні, що є складовою підготовки України до проведення Євро-2012.

Президент назвав основні проблеми цього будівництва, серед яких – брак фінансування, необхідність врегулювати в законодавстві відведення земель під такі об'єкти.

Ющенко звернувся до учасників наради з вимогою сформулювати способи ефективного вирішення цих проблем у найстисліші терміни. Також він поставив вимогу виписати чіткий графік втілення усіх етапів цього будівництва, що має завершитися за 40 місяців, а також надати йому пріоритетної уваги.

У нараді взяли участь прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко, мер Києва Леонід Черновецький, міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський, міністр фінансів Віктор Пинзеник та інші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування