Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Миші вдасться переключити Україну з політики на гроші?

Середа, 2 січня 2008, 11:35

Політологи прогнозують першорядний вплив економічних процесів, у тому числі й у світі, на розвиток України в 2008 році.

"Переконаний, що економічні процеси, а не політичні, будуть визначати майбутнє України в 2008 році", - сказав політолог Кость Бондаренко.

"Хоча, звичайно, вони (політичні фактори) будуть присутні: і вибори в Росії, і вибори в США - це істотні фактори для стабільності України", - зазначив експерт.

"Але що стосується інших факторів, я думаю, що все-таки будуть впливати більше на ситуацію в Україні різні процеси в економічному напрямку", - додав він.

Бондаренко пояснив, що має на увазі "ціноутворення на енергоносії, не тільки на газ, але і на нафту - відомо, що ринок нафти лихоманить", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, на його думку, Україна буде залежати від міжнародного ринку металу, оскільки ця галузь складає близько 40% українського ВВП.

У свою чергу політолог Андрій Єрмолаєв відзначив, що "давно прогнозованими і підготовленими кроками" України у зовнішній політиці в 2008 році стане вступ до СОТ і нова угода співробітництва з Європейським Союзом.

При цьому він відзначив, що "вступ до СОТ для України трохи затягнувся, і проблема не тільки в затягнутості процесу входження до СОТ, але і в тому, що Україна дуже погано готується до вступу".

"Дотепер залишається незавершеною підготовка цілої низки галузей, що вимагають і податкової і законодавчої підтримки", - додав експерт.

За словами Єрмолаєва, викликає питання ступінь захищеності національного ринку, відкритою залишається проблема, наскільки новий режим імпорту буде сприяти збереженню позиції національних виробників.

Аналогічною політолог бачить ситуацію з підписанням нової угоди з ЄС: "Справа ж не в символічному акті, а в тому, що рух України в європейську економіку виглядає досить пікантно".

Він пояснив, що при поглибленні співробітництва з ЄС українська економіка в значній мірі відкривається для товарної експансії європейського капіталу, "ніж європейська економіка - для українського капіталу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування