Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалістам здається, що вони опинились у "державі Оруела"

Середа, 23 січня 2008, 08:00

Соціалістична партія вважає, що з ініціативи президента, його секретаріату, уряду на чолі з Юлією Тимошенко, чільників правлячих політичних блоків в Україні розгорнута цілеспрямована кампанія по дискредитації працівників виконавчих органів влади - членів Соціалістичної та інших партій.

Про це йдеться в заяві Політвиконкому СПУ, розповсюдженому прес-службою партії.

"Всупереч Конституції, діючому законодавству проти тисяч професіоналів, людей з відповідною освітою і досвідом здійснюються протиправні дії, котрі є нічим іншим, як політичними репресіями проти осіб з іншими політичними поглядами, що несумісно з принципами демократії, правової держави і громадянського суспільства", - сказано в заяві.

Реклама:

Занепокоєння соціалістів викликає "цинічний тиск під диригуванням секретаріату президента проти колишнього Міністра внутрішніх справ Василя Цушка, що проявляється найперше в змісті інформаційних випусків відомих телеканалів".

У СПУ стверджують, що "Цушко, виконуючи свій службовий, моральний і громадянський обов’язок, строго відповідно до Конституції, закону "Про міліцію" зупинив рейдерське захоплення приміщення Генпрокуратури, не допустив громадянського конфлікту і силового розв’язання протистояння між різними гілками влади".

"Складається враження, що всі ми опинилися в утопічній державі, створеній фантазією Джорджа Оруелла, де правда відповідає брехні і навпаки", - зазначає Політвиконокм СПУ.

ВІДЕО ДНЯ

"Бо як можна пояснити факт, що в поданні Кабінету міністрів до Верховної Ради стосовно звільнення голови Фонду державного майна Валентини Семенюк за причину видається її власна заява, котрої насправді в природі не існує? Це не просто "липа", але й злочинне порушення закону "Про Фонд державного майна України", - сказано в заяві.

Політвиконком СПУ "висловлює глибоку стурбованість нинішньою політичною ситуацією в країні, правовим нігілізмом вищих державних посадовців, падінням держави у прірву авторитаризму і розгортанням політичних репресій, вимагає від Генеральної прокуратури зупинити правові безчинства в Україні, відновити Порядок і Закон".

Соціалісти звертаються до президента Віктора Ющенка, Верховної Ради, уряду України, парламентів демократичних держав світу, міжнародних організацій, української громадськості "підтримати ці законні і обґрунтовані вимоги, проявити солідарність в боротьбі за торжество права і справедливості".

"На знак протесту проти політичних репресій щодо соціалістів 23 січня представники СПУ, а також громадських організацій "Союз Жінки України - за майбутнє дітей", УСВА, ВОО "Правозахист", молодіжної організації Соцпартії - СМС проведуть пікетування Генпрокуратури", - попереджає СПУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування