Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз каже, що Ющенко був "у лайні" і готувався пустити кров

Середа, 23 січня 2008, 12:07

Колишній спікер Олександр Мороз заявляє, що погодився на дострокові парламентські вибори через загрозу кровопролиття.

Про це він сказав в інтерв’ю "Хрещатику", повідомляє УНІАН.

“Після того, як провокації з боку секретаріату глави держави (і його особисто) досягли кульмінації, коли стала очевидною небезпека громадянського конфлікту, кровопролиття, потрібен був все-таки правовий вихід зі створеної ситуації. Він знайшовся у вигляді угоди", - сказав Мороз.

"Нагадаю, що переговори щодо виборів та іншого велися під керівництвом президента між бізнесовими групами Партії регіонів та “Нашої України”. Я в тих торгах участі не брав", - додав він.

На думку Мороза, "тупик, до якого переговори привели, міг бути розв’язаний дикунським методом, із застосуванням сили".

"Розпорядження (зокрема Віктором Ющенком) були вже зроблені. До слова, це один із предметів юридичного розслідування, що згодом обов’язково має бути. Свідчень з цього приводу у мене було достатньо”, - сказав він.

Разом з тим Мороз продовжує наполягати, що навіть 7 пунктів “угоди трьох” не давали підстав проведення виборів, які можна було би реалізувати у рамках законодавчого поля.

“Підстави, можу те скільки завгодно підтверджувати, якими в правовому полі України і за демократичного забезпечення їх реалізації не можна було скористатися. Але це давало змогу усім, і президенту найперше, продемонструвати повагу до Конституції і вийти із створеного ним же глухого кута. Віктору Ющенку була простягнута рука, щоб витягнути його з того лайна, в яке його запроторили різні “любі друзі”, - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування