Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не захотів йти на повідку у НУ-НС

Четвер, 24 січня 2008, 17:49

Спікер Арсеній Яценюк дав доручення відповідним профільним комітетам терміново розглянути і підготувати проект змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це він заявив по завершенні погоджувальної ради у четвер.

За словами Яценюка, скасування недоторканності є дуже важливим моментом, але профільний комітет його досі не розглянув.

На запитання, чому він не погодився з пропозицією НУ-НС внести відповідний проект самостійно, що, за словами Романа Зварича, передбачено регламентом, Яценюк відповів, що "хаотично вносити зміни до Конституції навряд чи є можливим".

"Якщо ми будемо ухвалювати зміни до Конституції хаотично, ми прийдемо до правового нігілізму, тому прийнято одностайне рішення, що не можна так розглядати зміни до Конституції, треба пройти відповідні процедури", - сказав Яценюк.

І це дуже правильна ініціатива, щоб завтра не було звинувачень у тому, що українська Конституція міняється набагато легше, ніж будь-яка інструкція. Тому ми внесемо цей законопроект так, як цього вимагає чинне законодавство", - додав він.

Яценюк додав, що у випадку нормальної роботи Верховної Ради питання щодо відповідальності суддів, позачергові вибори, в тому числі і в місті Харкові, і, "можливо, питання щодо звільнення деяких посадовців, але це питання ще остаточно не вирішене".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування