Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка запросили туди, де може здійснитися мрія

П'ятниця, 25 січня 2008, 07:26

Генеральний директор СОТ Паскаль Ламі запросив президента України Віктора Ющенка взяти участь у засіданні Генеральної ради СОТ, яке відбудеться 5-6 лютого в Женеві.

Запрошення було озвучено під час зустрічі Ламі та Ющенка у четвер у Давосі (Швейцарія), повідомляє прес-служба президента.

Ющенко зазначив, що приєднання до СОТ є одним із головних пріоритетів зовнішньоекономічної політики України, і вона розглядає членство у цій організації як важливий необхідний крок до забезпечення сталого економічного зростання та інтеграції у світову економічну систему.

На думку глави держави, сьогодні немає перешкод для набуття Україною повноправного членства в Світовій організації торгівлі – завершуються переговори на двосторонньому рівні та закінчується узгодження звіту робочої групи.

Ющенко висловив подяку Ламі за підтримку зусиль України на шляху до СОТ і висловив сподівання на сприяння гендиректора СОТ у завершенні цього процесу.

"Переконаний, що завтра відбудеться офіційне засідання, на якому буде схвалено звіт робочої групи", - зазначив президент України.

Окремо Ющенко висловив сподівання, що питання про приєднання України до СОТ буде позитивно розглянуто на засіданні Генеральної ради СОТ 5-6 лютого.

Під час переговорів співрозмовники наголосили на тому, що всі зобов’язання, взяті Україною в переговорному процесі, будуть виконані належним чином.

Також Глава держави зазначив, що після вступу до СОТ Україна планує невідкладно розпочати переговори з ЄС щодо укладання угоди про вільну торгівлю.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування