Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Росукренерго" обвинуватило "Нафтогаз" у зриві переговорів

Субота, 26 січня 2008, 12:13

Компанія "Росукренерго" звинувачує "Нафтогаз України" у зриві переговорів про погашення заборгованості в розмірі майже $600 млн. за поставлений НАКу газ.

Про це заявив представник "Росукренерго" Андрій Кнутов, повідомляє Ліга.

Як передає "Reuters", у п'ятницю в київському представництві "Росукренерго" за участю представників російської газової монополії "Газпром" відбулися переговори між "Росукренерго", спільним підприємством "Укргаз-Енерго" і "Нафтогазом" щодо врегулювання проблемних питань у газовій сфері.

За словами Кнутова, переговори були зірвані з вини виконуючого обов'язки першого заступника голови НАК Ігоря Діденка, що відмовився від обговорення питань по суті і залишив переговори незабаром після їхнього початку.

За даними "Росукренерго", прострочена заборгованість "Нафтогазу" перед компанією складає $598 млн., а обсяг російського газу, що надійшов в Україну, склав більш 1,2 млрд. кубометрів.

17 січня виконавчий директор компанії "Росукренерго" Костянтин Чуйченко заявив, що заборгованість компанії "Укргаз-Енерго" за поставлений газ перед компанією "Росукренерго" складає $830 млн.

У той же час, у середині цього тижня СП "Укргаз-Енерго" заявило про скорочення боргу перед "Росукренерго" на $111 млн. до $719 млн. Крім того, у другій половині дня "Укргаз-Енерго" пообіцяла перерахувати додатково $56 млн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування