Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташа остаточно визнали холостяком

Вівторок, 29 січня 2008, 15:38

Верховний суд підтвердив законність розірвання шлюбу між співвласником швейцарського газового трейдера RosUkrEnergo AG Дмитром Фірташем і Марією Фірташ.

Відповідну постанову суд виніс 22 січня, повідомили "Інтерфакс-Україна" у Верховному суді.

Також суд ухвалив відмовити судді Солом’янського райсуду Києва Ірині Усатовій у відкритті касаційного провадження за окремою ухвалою суду в справі за позовом Фірташа.

Таким чином, у силі залишається рішення Апеляційного суду Києва, винесене в листопаді минулого року про законність розірвання шлюбу.

Як відомо, Солом’янський райсуд Києва 21 вересня 2007 року задовольнив заяву Марії Фірташ і скасував рішення цього ж суду від 12 серпня 2005 року про розірвання шлюбу.

Дмитро і Марія Фірташ після рішення суду про розірвання шлюбу в грудні 2005 року підписали угоду про розподіл майна, за якою підприємець передав колишній дружині нерухомість у Києві (три квартири) і один автомобіль.

Підприємець також добровільно зобов'язався виплатити дружині $36 млн.

Водночас Марія Фірташ заявила, що спробує відсудити у колишнього чоловіка половину всіх його активів або рівнозначну грошову компенсацію. Вона стверджує, що відігравала основну роль у формуванні бізнесу Фірташа.

Фірташ володіє низкою активів в енергетиці і хімії, а також нерухомістю в Києві і Криму.

Зокрема, йому опосередковано належить 45% акцій компанії RosUkrEnergo, яка з 2006 року є єдиним постачальником природного газу в Україну.

Загальний виторг підприємств Group DF за підсумками 2006 року склав $4,6 млрд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування