Яценюк хоче допомогти Росії і вирівняти умови

Середа, 30 січня 2008, 07:29

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що Україна відразу після вступу у Світову організацію торгівлі повинна почати докладати зусилля для якнайшвидшого вступу в цю організацію Російської Федерації.

"Росія не вступила у СОТ не тому, що вона не хоче. У неї зовсім інша структура економіки, зовсім інші підходи, і вона може собі дозволити не вступати у СОТ", - сказав Яценюк в ефірі "Чорноморської телерадіокомпанії" (Крим).

При цьому, як повідомляє "Обком", він підкреслив, що для України "критично важливо, щоб Росія була членом Світової організації торгівлі".

"Тому що тоді ми в рівних умовах, тоді в нас є об'єктивна і зрозуміла площадка для вирішення всіх торговельних суперечок", - пояснив голова українського парламенту.

"Ми тоді – партнери. У нас є чіткі правила, у нас є механізм рішення суперечок, і в нас є інструмент, яким чином передбачати ці суперечки й обійти їх", - додав він.

Тому, на думку спікера, Україна "повинна зробити все для якнайшвидшого прийняття Росії у Світову організацію торгівлі".

Яценюк також зазначив, що "є всі шанси" для того, щоб 5 лютого було ухвалене рішення Генеральної ради СОТ про вступ України у цю організацію.

"Я думаю, це буде велике надбання як для держави, так і для окремих суб'єктів економічної діяльності", - сказав голова українського парламенту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування