Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк обіцяє, що "вибуху" не буде

Середа, 30 січня 2008, 11:18

Спікер Арсеній Яценюк має намір звернутися до президента Віктора Ющенка з пропозицією скликати засідання Ради нацбезпеки і оборони, присвячене розв‘язанню проблеми самовільного захоплення земель у Криму.

Про це Яценюк сказав у ході свого візиту до Криму, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

За словами Яценюка, він пропонуватиме винести на засідання РНБО питання щодо опрацювання методології виділення земельних ділянок тим, хто цього потребує, і "ще раз пройти всю проблематику”, враховуючи, що "міграційні проблеми в Криму сьогодні треба розглядати комплексно”.

"Я буду ініціювати перед президентом питання про скликання РНБО, де ми спробуємо вийти на комплексне рішення”, - сказав Яценюк.

Ухвалення закону, який би у тому числі передбачав і врегулювання поняття статусу депортованого, Яценюк назвав "ключовим питанням” наступної сесії Верховної Ради.

Яценюк також звернувся до представників меджлісу кримськотатарського народу з проханням "не йти по шляху самозахватів" земель.

"Я закликаю вас: давайте зупинимось, приймемо системне рішення, у тому числі і по ув‘язці як виділення земельних ділянок, так і фінансування їх розбудови, інших питань, пов‘язаних з розбудовою соціальної інфраструктури”, - сказав він.

На застереження щодо можливості підготовки міжнаціонального вибуху через самовільне захоплення земель Яценюк наголосив:

"Хочу вам висловити свою позицію як голови Верховної Ради – вибуху в Криму не буде. Влада зробить все для єдності і цілісності держави”.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування