Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко в лютому чекає на комісара

Середа, 30 січня 2008, 13:18

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що в лютому Україну має відвідати Єврокомісар з питань торгівлі для початку переговорів щодо створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Про це Тимошенко заявила на початку засідання уряду в середу, яке відбулося без преси.

"5 лютого, якщо Україну приймають до СОТ, ми з вами зразу відразу чекаємо до себе Єврокомісара з питань торгівлі", - сказала Тимошенко.

"Це буде в лютому для того, щоб розпочати динамічні і, на мій погляд, дуже лаконічні переговори щодо створення зони вільної торгівлі між ЄС і Україною в розширеному контексті, тобто з включенням всіх чотирьох складових: товари, послуги, капітал і робоча сила", - додала вона.

Тимошенко зазначила, що є "повна згода працювати в такому форматі", повідомляє прес-служба уряду.

"І я думаю, що всі міністри без винятку будуть задіяні в цьому, тому що це крок, який приблизно рівний тому, що Україна вступає в СОТ, щоб ми на цьому зосередили увагу і ми мали можливість будувати наші робочі стосунки", - додала вона.

Тимошенко також зазначила, що коли Єврокомісар прибуде до України, то буде організована його зустріч, в тому числі, і з міністрами, або він буде запрошений на засідання Уряду.

"Щоб ми з вами відчували, що це є надалі ключовий напрямок нашої взаємодії", - сказала вона.

Торкаючись переговорів з ЄС щодо нової поширеної угоди. Тимошенко зазначила, що "переговори сьогодні відбуваються успішно, і думаю, що нічого прискорювати не потрібно, там все йде так, як потрібно – за планом".

"Що стосується нашого вступу до ЄС. Це ключове питання для України. Нова посилена угода між Україною і ЄС, яка буде підписана на заміну тієї, термін якої спливає, матиме дві ключові складові – це політична асоціація і максимально глибока економічна інтеграція", - сказала вона.

"Тобто ці дві складові, і сам термін "політична асоціація" не закриває для України двері в європейське майбутнє. Це означає, що вони знайшли форму, яку вони можуть виписати, і яка дає шанс Україні, коли ми готові будемо, і коли ми пройдемо політичні та інші процедури щодо вступу України до ЄС", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: