Яценюк розповів, що і де повипадало, і не хоче "зводу законів імперії"

Середа, 30 січня 2008, 16:14

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк назвав важливими завданнями на 2008 рік демонополізацію ринків, ухвалення Податкового кодексу і державне регулювання торгівлі.

Про це він заявив під час свого виступу на форумі "Влада і бізнес – партнери".

Спікер звернув увагу на те, що незалежно від того, які закони будуть ухвалені чи ні, зараз "є низка законів, що вже прийняті, і більшість з яких не виконуються".

Реклама:

"Тому першим на порядок денний собі треба поставити виконання того, що вже наприймали, а потім будемо додавати, змінювати і враховувати всі пропозиції", - пояснив він.

Спікер назвав "концептуально важливим для країни формування національного капіталу", тому "країна має захищати кожного окремо взятого чоловіка, який чи то працює у кіоску, чи то є власником великого заводу - це все означає національний капітал".

Другим питанням Яценюк назвав ухвалення Податкового кодексу: "Їх уже маса... Не хотів би, щоб Податковий кодекс перетворився на свод законів імперії, коли ми все, що було, скинули в один документ, прийняли і скажемо, що це Податковий кодекс".

ВІДЕО ДНЯ

"Системне рішення! Тоді воно пройде парламент і тоді він (кодекс), скоріш за все, внесе суттєві правки в тому числі в систему оподаткування і зменшить навантаження на вас (бізнесменів) та й на державу", - пояснив він.

Також у контексті важливості для середнього і малого бізнесу Яценюк назвав державне регулювання торгівлі: "У країні випала функція регулювання торгівлі як такої".

"Останній час торгівлю регулювали ще за часів радянської влади. Левова частка генерування ВВП в Україні - це сфера торгівлі. Сьогодні цим ніхто не займається. У Мінфіні залишився невеличкий підрозділ, а я вже не кажу про області та райони", - заявив спікер.

"Важливо, щоб питання торгівлі було поставлено на порядку денному. Окрім правил торгів, щоб існувало законодавче забезпечення по цьому питанню", - додав він.

За словами Яценюка, основним завданням на 2008 рік є демонополізація ринків. "У програмі уряду "Український прорив" серед ключових аспектів демонополізація ринку і збільшення конкуренції", - зазначив спікер.

"Важливо взяти під контроль державні монополії, які сьогодні диктують ціну ринку і підходи в управлінні ринком", - пояснив він.

Крім того, Яценюк звернув увагу на важливість не просто ухвалення і зміну тих чи інших законів: "Мова має йти про макростабільність як таку. Держава має гарантувати чіткі правила гри".

"Державу сьогодні цікавить зайнятість населення, а одна з головних умов – це низька інфляція, доступ до кредитного ресурсу, це генерування споживчого ринку, що далі збільшує ВВП – це ключові пріоритети, що мають обговорюватися і що стосуються вступу до ВТО", - заявив спікер.

"Дуже багато речей буде знято після вступу до ВТО, бо там є маса протоколів, що стимулюють дерегуляцію підприємницької діяльності. Як почнемо працювати, то обов'язково все прийде", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: