Тимошенко хоче спростити легендарний шлях і дійти до серця

Середа, 30 січня 2008, 16:39

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє поновити роботу по дерегуляції господарської діяльності в сфері підприємництва.

"Ви пам’ятаєте як в 2005 році ми робили масштабну дерегуляцію, створили вертикальну систему від регіону до уряду і скасували більше 5000 регуляторних актів. Але ми не встигли добратися до серця регуляторної системи і дозволів. Зараз, я думаю, прийшов час, дійсно заглибитися в проблематику звільнення бізнесу від засилля зайвих владних регуляторних функцій", - сказала вона на усеукраїнському форумі "Влада і бізнес - партнери".

За словами прем'єра, ця робота буде відбуватися в двох напрямках: продовжить роботу вертикаль робочих груп з представників бізнесу і влади, яка діятиме і донесе інформацію в компактному вигляді до уряду, і розпочнеться робота з анонімного анкетування підприємців, у тому числі і шляхом заповнення анкет на сайті уряду.

Також прем’єр повідомила, що в уряді приступили до підготовки податкового кодексу, пропопозиції до якого також будуть прийматися на сайті уряду.

Також Тимошенко пропонує спростити систему продажу земель несільськогосподарського призначення.

"З земельними питаннями там жахлива ситуація. За різними концепціям від 300 до 600 підписів треба зібрати, щоб пройти цей "легендарний" шлях. Тому, хто проходить весь цей час, героя України давати, бо значна частина загибається на половині шляху", - заявила Тимошенко.

Прем’єр пообіцяла цю процедуру зробити такою прозорою, як у Європі.

"Ми будемо переходити до такої системи, спрощуючи процедури отримання несільськогосподарської землі", - заявила Тимошенко.

Раніше Ющенко, виступаючи на форумі, звернув увагу на необхідність реформування дозвільної системи за допомогою робочих груп, що будуть аналізувати ситуацію і розроблювати відповідні рекомендації.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування