Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд після вибухів "прочеше" малі шахти

П'ятниця, 1 лютого 2008, 12:02

З 1 по 20 лютого на малих приватних шахтах недержавної форми власності триватимуть цільові перевірки стану провітрювання та пилогазового режиму.

Таке рішення ухвалив Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду (Держгірпромнагляд).

Воно викликане тим, що останнім часом почастішали випадки аварійних ситуацій, які призвели до травмування шахтарів, повідомляє прес-служба комітету.

Під час цільової перевірки особлива увага наглядовців звертатиметься на стан вибухобезпечності обладнання, експлуатацію вентиляційного устаткування, стан вентиляційних споруд.

Крім того, особлива увага буде приділена наявності дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію гірничошахтного обладнання підвищеної небезпеки.

Також наглядовці мають перевірити забезпеченість виїмкових дільниць та підготовчих виробок розрахунковою кількістю повітря, наявність, укомплектованість служб охорони праці та ВТБ, стан функціонування системи управління охорони праці, нарядної системи, тощо.

При виявленні порушень вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці роботи будуть заборонятися до повного усунення недоліків.

За даними Держгірпромнагляду, всього в Україні налічується 89 шахт недержавної форми власності, з них 47 у Донецькій області, 42 у Луганській.

За останню декаду січня на малих приватних шахтах сталося 2 аварії, що пов’язані зі спалахом метану.

23 січня цього року на шахті "Воскресенська" АТЗТ "Вугілляінвест" м .Сніжному, під час прибирання гірничої маси, після проведення буро-підривних робіт стався спалах метану. Четверо гірників отримали опіки.

31 січня на шахті №222, що входить до складу ТОВ "Карбон" м. Шахтарськ, при включенні конвеєра у вибої стався спалах метану. Постраждало шестеро гірників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування