Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимучив з РНБО рішення про "Нафтогаз"

П'ятниця, 1 лютого 2008, 20:53

Рада нацбезпеки доручила Кабінету Міністрів вжити невідкладних заходів щодо виправлення фінансово-економічного стану НАК "Нафтогаз України".

Про це заявив заступник секретаря РНБОУ Андрій Пишний за підсумками засідання.

Також уряду рекомендовано визначити стратегічні орієнтири, принципи формування та розвитку ринку природного газу з метою визначення перспектив та напрямків розвитку нафтогазового комплексу, механізми державного регулювання діяльності суб’єктів господарювання на цьому ринку, в тому числі в частині функціонування національних компаній.

Крім того Кабміну рекомендовано підготувати разом з Національною академію наук у місячний строк пропозиції щодо вдосконалення ринку природного газу України та концепції його розвитку, провести процедуру обговорення цих пропозицій та підготувати на розгляд Ради національної безпеки і оборони.

Також на засіданні Ради нацбезпеки ухвалено рішення зосередити головні зусилля на доопрацюванні податкового кодексу.

У той же час, враховуючи, що податковий кодекс запрацює лише з початку наступного року, а врегулювання ситуації з адмініструванням ПДВ необхідне сьогодні, паралельно має бути проведена робота з підготовки та прийняття змін до чинного законодавства протягом цього року, зазначив він.

Засідання РНБО тривало майже 7 годин.

Раніше Ющенко зазначив, що це засідання триватиме доти, доки не буде ухвалено рішення щодо збалансування господарської діяльності НАК "Нафтогаз України" на 2008 рік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування