Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лікарі хочуть перев’язати Рудьковського. Мороз кличе Медведька

Неділя, 10 лютого 2008, 12:51

Екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського було затримано у суботу ввечері під час того як він залишив приміщення клініки "Борис".

Про це журналістам повідомив завідуючий відділом стаціонарного лікування клініки "Борис" Ігор Конівець.

За його словами, Рудьковський перебував у лікарні з 28 січня з діагнозом дифузія дисків, а 7 лютого йому було зроблено операцію. 8-9 лютого хворому було дозволено напівпостільний режим, і дозволено прогулюватися по лікарні.

Крім того, на прохання хворого був викликаний лікар-консультант із Цюриху, який мав його оглянути. "Ми усамітнилися з нейрохірургом, щоб обговорити ситуацію, а через 15 хвилин нам повідомили, що пацієнт був вивезений невідомими людьми", - зазначив лікар.

На питання, чому охорона лікарні не протидіяла в такому випадку, Конівець заявив, що це не входить у функції охорони, оскільки вона займається лише "паркуванням і спостереженням".

Конівець також повідомив, що СБУ не зверталася у суботу до лікарні, щоб засвідчити стан Рудьковського.

За словами лікаря, стан Рудьковського можна охарактеризувати як середньої важкості. "У неділю ми мали зробити йому перев'язку, а через 5 днів зняти шви. Пацієнт не виписаний. Він перебуває на лікуванні, але ми не знаємо, де він", - зазначив Конівець.

Водночас, як повідомила журналістам прес-секретар Рудьковського Вікторія Бутенко, посилаючись на свідків, Рудьковського затримали після того як він спустився у двір лікарні за ліками. При цьому вона відмовилася повідомити, хто був свідком цих подій.

Разом з тим, Соцпартія, членом якої є Рудьковський, звертається до Генпрокуратури та Уповноваженого з прав людини з приводу цієї події.

У прес-релізі СПУ, підписаному лідером партії Олександром Морозом, стверджується, що Рудьковського спочатку повезли до слідчого міської прокуратури, який провів допит. При цьому адвоката Рудьковського до прокуратури не пропустили.

"Після допиту омоновці винесли Рудьковського з приміщення прокуратури і помістили екс-міністра в слідчий ізолятор СБУ. До затриманого не допускають адвоката, лікаря, не дозволили прийняти медикаменти. Не допустили також двох народних депутатів, які мали право з’ясувати, чому в такий нештатний спосіб діють правоохоронці", - стверджує СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування