Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"РосУкрЕнерго" зникне щойно сплатять борг?

Середа, 13 лютого 2008, 13:04

Компанія-посередник "РосУкрЕнерго" може залишитися на українському ринку, доки Україна не розрахується за газові борги 2007 року.

Таку думку висловив міністр палива та енергетики України Юрій Продан у середу.

"Термін існування цього посередника має бути визначено в процесі переговорів, на яких Україна наполягатиме, аби його ("РосУкрЕнерго") було усунуто якнайскоріше", - зазначив він.

"Але треба час, аби ми могли розрахуватися з "РосУкрЕнерго" за існуючі зобов’язання. Тому, за логікою, термін існування цього посередника має бути обмежений цим строком", - наголосив Продан.

Також міністр повідомив, що на рахунку "НАК "Нафтогаз України" є необхідні кошти, якими можна вже найближчим часом розрахуватися за газ, поставлений у листопаді-грудні 2007 року.

"На рахунках "Нафтогазу" є потрібні кошти, і я думаю, що завтра (14 лютого) сторони почнуть обговорювати, в які терміни їх буде виплачено. Зрозуміло, що це не може бути виплачено в один день", - сказав Продан.

Він зазначив, що у четвер на переговорах керівництво "Нафтогазу" та "Газпрому" має узгодити графік виплати українською стороною боргу перед "Газпромом".

Також, за словами Продана, там буде визначено остаточну суму боргу.

"У процесі цих переговорів обсяг газу, який зайшов до України в листопаді-грудні 2007 року, буде визначено відповідними актами", - сказав він.

Продан також зазначив, що після створення нового спільного підприємтсва між "Натогазом" та "Газпромом" для постачання імпортного газу в Україну українська сторона має пильно слідкувати за тим, щоб гроші, сплачені за цей газ, потрапляли на рахунки "Газпрому".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування