Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко проситимуть притримати "Турбоатом" до кращих часів

Четвер, 14 лютого 2008, 09:59

Фонд держмайна підготував план приватизації ВАТ "Турбоатом", однак сама компанія своїх пропозицій у план не давала.

Про це в інтерв'ю газеті "Дело" розповів гендиректор "Турбоатома" Віктор Субботін.

На слова про наявність інформації про те, що ФДМ вже підготував план приватизації підприємства, Субботін сказав: "Мені також відомо, що він сформований. Але ми не давали своїх пропозицій у план".

На думку Субботіна, у власності держави мають залишитися "хоча б 50% +1 акція". "Ну, можна 25% продати. Тоді 50,22% залишиться. Якщо це вирішить фінансові проблеми бюджету", - відзначив він, висловивши сумнів у тому, що продаж "дасть якийсь результат".

"Це будуть і гроші невеликі, і внесе деяку плутанину в систему управління. Сьогодні держава має блокувальний пакет і відповідні повноваження через наглядову раду. Завтра це все буде змінюватися", - пояснив Субботін.

На зауваження, що блокувальний пакет може опинитися в руках російського бізнесмена Костянтина Григоришина, гендиректор "Турбоатома" сказав, що не сумнівається в тому, що "компанія Григоришина буде брати участь у конкурсі".

"Однак учасниками конкурсу, очевидно, буде дуже багато компаній. Ми зараз відчуваємо інтерес наших поки ще конкурентів. І я знаю, що п'ять-шість російських компаній будуть подавати заявки", - додав він.

За словами Субботіна, серед таких компаній "у першу чергу, "Силові машини" - найбільший виробник турбінного обладнання в Росії".

"Ми з ними багато років тісно працюємо на ринках - десь конкуруємо, десь спільно виходимо на тендери і перемагаємо", - відзначив гендиректор.

"Ну і далеке зарубіжжя. Компанія Siemens одержує певні довідки про нашу діяльність. Торік з нашим заводом знайомилися представники французького Alstom. Так що бажаючих буде багато", - додав він.

На питання про те, які шанси компанії Григоришина в майбутньому конкурсі, Субботін відповів: "Якщо буде оголошено продаж повного пакету на відкритому конкурсі, то я далеко не впевнений, хто стане власником "Турбоатома".

"По-моєму, це будуть усе-таки найбільші світові виробники, що мають вільні гроші для одержання пакета акцій за ринковою вартістю", - додав він.

Проте, Субботін заявив, що компанія буде намагатися донести до Кабінету міністрів "об'єктивну інформацію": "Підприємство може бути приватним. Але питання: коли продавати і за які гроші?".

Зараз, за оцінками "Турбоатома", за компанію можна одержати 300-500 млн. дол., але "за два-три роки цілеспрямованої роботи з підготовки "Турбоатома" до приватизації підприємство мало б на порядок більшу вартість".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...