Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче електронну митницю і "страт" покривачам контрабанди

П'ятниця, 15 лютого 2008, 13:41

Президент Віктор Ющенко наполягає на необхідності реформування митних органів та більш ефективної боротьби з контрабандою та іншими порушеннями митних правил.

Про це йшлося під час зустрічі Ющенка з головою Державної митної служби Валерієм Хорошковським, т.в.о. голови Служби безпеки Валентином Наливайченком та головою Служби зовнішньої розвідки Миколою Маломужем, повідомляє прес-служба президента.

"Є відповідні зрушення в добру сторону, але багато чого ще треба зробити", - оцінив президент результати боротьби з контрабандним імпортом та недопущення незаконного експорту від початку року.

Ющенко закликав митників до ще більш активних спільних із правоохоронцями зусиль, спрямованих на протидію контрабанді.

Глава держави запевнив, що він є прихильником практики звільнення з державної служби митників, які прямо покривають контрабанду або несумлінно виконують свої обов’язки.

У питанні реформи Митної служби Ющенко ставить за мету привести роботу цього відомства до найвищих стандартів.

"Україна не зможе скористатися перевагами зони вільної торгівлі з ЄС, якщо наші митні органи працюватимуть як раніше. Забезпечення функціонування "електронної митниці" є першочерговим завданням митних органів", - вимагає президент.

Ющенко повідомив учасникам зустрічі, що готується проект нормативно-правового акта президента, який би формулював новий формат відносин між митними і правоохоронними органами у здійсненні контролю на економічному кордоні, а також вніс низку удосконалень у роботу безпосередньо митниці.

Президент вказав на необхідність досягти низки конкретних цілей, зокрема, зменшення контролюючих органів на кордоні, скорочення переліку обов’язкової сертифікації товарів, укомплектування фахівцями "єдиних вікон" тощо.

За даними прес-служби президента, сумарний економічний ефект від посилення контролю на кордоні лише з початку року перевищив 6,7 млн. грн.

Про необхідність реформування митних органів та більш ефективної боротьби з контрабандою раніше йшлося на засіданні колегії Держмитслужби під головуванням президента 8 лютого цього року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: