Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога покликав Матвієнка, а Кріль уже почав "явку"?

Понеділок, 18 лютого 2008, 08:17

Глава секретаріату президента Віктор Балога має намір створити політичну силу з центристською ідеологією, на яку зможе покластися президент Віктор Ющенко.

До участі в проекті вже запрошені кілька партійних лідерів, у тому числі члени блоку "Наша Україна-Народна самооборона", пише газета "Комерсант-Україна".

Як відомо, у п'ятницю, 15 лютого, Балога заявив про вихід із партії "Народний союз "Наша Україна" (НСНУ), одним із лідерів якої він був.

За інформацією "Комерсанта", Балога дійсно має намір створити центристську партію, але не з "нуля", а на базі декількох наявних політичних сил.

Зокрема, запрошення до співпраці отримав голова УРП "Собор" Анатолій Матвієнко, що має перший порядковий номер серед усіх зареєстрованих українських партій.

Матвієнко попросив якийсь час на роздуми, зазначає видання.

Заступник голови фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків вважає, що за прикладом Балоги підуть небагато хто: "Я не думаю, що в Балоги виявиться багато послідовників. До того ж, поки незрозуміло, куди йти".

Опитані виданням експерти зійшлися на думці, що своїми діями Балога "почав процес інвентаризації політичних ресурсів Віктора Ющенка".

"До останнього моменту значна частина НСНУ, по суті, була орієнтована на Юлію Тимошенко. У світлі президентських виборів, що наближаються, Балога порушив питання: хто з ким?" - цитує видання співробітника Центру передових правових ініціатив Андрія Дорошенка.

"Віктор Балога приступив до пересортовування партійних ресурсів президента. Мова йде про прагматизацію політики Віктора Ющенка", - вважає директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Водночас, виданню поки не вдалося знайти підтвердження словам лідера Народного Руху Бориса Тарасюка про те, що Балога має намір створити партію "Гарт", структури якої "у явочному порядку вже створюються" і яка, імовірно, буде презентувати себе як нова політична опора президента.

Поки точно відомо, що громадська організація "Гарт" дійсно існує і до її створення має стосунок депутат фракції "НУ-НС", близький друг Балоги Ігор Кріль, зазначає видання.

Однак говорити з виданням про новий політичний проект на базі цієї організації він у неділю відмовився.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування