Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вірить, що Косово не стане прикладом для наслідування

Понеділок, 18 лютого 2008, 10:04

Україна вважає, що проголошення Косовом незалежності не може бути прецедентом.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Майбутнє Косова і регіону в цілому – у європейській перспективі. Тільки таким чином можна буде гарантувати збереження стабільності, недопущення насильства і забезпечення цивільного світу", – говориться в заяві МЗС.

При цьому міністерство зазначає, що права і свободи всіх громадян і етносів, що населяють Косово, будуть належним чином забезпечені.

"Сподіваємося на поновлення плідного діалогу між усіма притягнутими сторонами. Важливу роль у цьому мають грати багатобічні механізми, зокрема ЄС, ОБСЄ, ООН", – заявляє МЗС.

При цьому міністерство відзначає необхідність участі в переговорному процесі міжнародних фінансових інститутів, що допоможуть забезпечити стійкий соціально-економічний розвиток регіону.

"Як і більшість країн, вважаємо, що ситуація навколо Косова не може бути прецедентом", – говориться в заяві.

17 лютого Косово проголосило незалежність.

Уряд Сербії прийняв рішення не визнавати проголошення незалежності Косова.

У понеділок, 18 лютого, на екстреному засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку (США), скликаному з ініціативи Росії, проходять дискусії з приводу однобічного проголошення незалежності Косова.

Як повідомлялася, раніше Україна виступала проти використання будь-якого рішення по статусу Косова як прецеденту при рішенні інших регіональних конфліктів.

Україна готова підтримати те рішення по визначенню статусу Косово, що прийме Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

У вересні посол Росії Віктор Черномирдін критикував Україну за відсутність власної позиції по Косову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування