Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Крим не збирається брати приклад з Косова

Понеділок, 18 лютого 2008, 16:36

Голова Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко не вважає, що ситуація, пов'язана з одностороннім проголошенням незалежності Косова, може проектуватися на Крим, і заявляє про те, що не існує ніякої погрози відокремлення Криму від України.

Гриценко відзначив, що в Криму немає сил, які б могли відірвати Крим від України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Голова кримського парламенту звернув увагу на те, що в численних коментарях як західних, так і російських політиків, що звучать у ЗМІ, проводяться різні аналогії ситуації в Косово.

Крім того, у коментарях називаються різні територіальні утворення, зокрема, Придністров'я, Молдова, Південна Осетія, Абхазія. При цьому, відзначив Гриценко, "Крим не згадую".

"Тому я не думаю, що є підстави вважати, що в Криму, можливо, будуть якісь процеси, пов'язані з порушенням територіальної цілісності України", - заявив Гриценко.

"Крим є невід'ємною складовою частиною України, тут чітко визначена система органів влади, відсутні сепаратистських настроїв. Тому, я думаю, що Криму це не загрожує", - додав він.

Разом з тим журналістам Гриценко заявив, що прийняте рішення про відділення Косова, порушує міжнародне право.

"Є міжнародне право, відповідно до якого мають прийматися такі рішення. Тому я вважаю, що прийняте в односторонньому порядку рішення порушує міжнародне право", - заявив кримський спікер.

Гриценко також висловив здивування рішенням Євросоюзу про спрямування "якоїсь місії для врегулювання цього питання". "Є процедура, що повинна дотримуватися всіма демократичними державами й утвореннями в Європі", - відзначив він.

При цьому кримський спікер додав: "Тому я вважаю, що це буде поганий прецедент, що може дестабілізувати ситуацію не тільки в Західній Європі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування