Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Косово визнали основні країни в ЄС. Сербія відкликала посла

Понеділок, 18 лютого 2008, 20:47

Шість країн-членів Євросоюзу - Кіпр, Іспанія, Греція, Словаччина, Румунія і Болгарія - заявили, що не готові визнати незалежність Косово.

Про намір визнати незалежність Косово заявили Великобританія, Німеччина, Італія, Австрія, Афганістан, США, Франція, Польща, Латвія, Литва, Естонія, Бельгія, Албанія і Туреччина, повідомляє РИА Новости.

Нідерланди, принаймні, до 29 лютого, не будуть розглядати питання про визнання незалежності Косово, повідомило агентство АНП із посиланням на джерело в голландському уряді.

Рішення про визнання іноземної держави від імені Нідерландів може прийняти тільки Державна рада міністрів, до якої крім членів кабінету міністрів входять повноважні міністри Нідерландських Антильських островів і острови Аруба.

Її найближче засідання відбудеться 29 лютого.

Крім того, Словенія, що головує в Євросоюзі, може визнати незалежність Косово наступного тижня, не виключив голова МЗС республіки Дімітрій Рупель.

Незважаючи на своє неприйняття незалежності краю, Іспанія не виведе своїх військових з Косова, заявив у понеділок міністр оборони країни Хосе Антоніо Алонсо.

За його словами, іспанський контингент у Косово в складі 700 військових "не буде збільшено", хоча Іспанія "має намір послати додатково 20 осіб для участі у військово-політичній місії Євросоюзу".

Об'єднана асоціація іспанських військових, що виконує функції армійської профспілки, зажадала в понеділок від уряду Іспанії визначити новий статус іспанського миротворчого контингенту в Косово або вивести його з краю "у зв'язку з обставинами, що різко змінилися".

***

Бєлград відкликає посла Сербії з Вашингтона в зв'язку з тим, що США визнали Косово незалежною державою, заявив сербський прем'єр Воіслав Коштуніца на засіданні парламенту країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування