Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не заспокоїться, поки не уб'є Тендерну палату

Вівторок, 19 лютого 2008, 15:22

Секретаріат президента виступає за скасування прийнятого Верховною Радою 12 лютого в першому читанні законопроекту про державні закупівлі.

Про це на брифінгу заявив керівник служби секретаріату президента по забезпеченню зв'язків з Кабінетом Міністрів і Верховною Радою Ян Берназюк.

"Коаліція демократичних сил повинна прийняти постанову про скасування підсумків голосування за цей проект закону", – сказав він, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Берназюк відзначив, що після скасування прийнятого в першому читанні законопроекту в парламент повинен бути внесений новий проект закону про держзакупівлі, що передбачає ліквідацію відповідної міжвідомчої комісії і Тендерної палати.

Новий документ, на думку Секретаріату, також в обов'язковому порядку повинен передбачати позбавлення будь-яких суб'єктів господарювання монопольного права на надання платних послуг у сфері держзакупівель.

"(Новий законопроект) повинен улаштовувати всіх розпорядників бюджетних коштів та профспілки", – сказав Берназюк.

Він додав, що комітет Верховної Ради з питань економічної політики, який має розглядати внесені в парламент законопроекти в сфері держзакупівель, очолюється депутатом від Комуністичної партії Олександром Ткаченко, що одночасно є посадовою особою в системі Тендерної палати і не зацікавлений у ліквідації цього органу.

З цієї причини, як підкреслив Берназюк, комітет з економічної політики може блокувати розгляд парламентом нового законопроекту про держзакупівлі.

На думку секретаріату, у цьому зв'язку було би доцільне створення в парламенті спеціальної комісії з підготовки і розгляду змін, що стосуються сфери держзакупівель.

На рівні уряду секретаріат вважає за доцільне установлення фіксованих або граничних цін на надання послуг у сфері держзакупівель.

Берназюк підкреслив, що реалізація вищевказаних заходів сприяла б вирішенню кризової ситуації навколо законопроекту про держзакупівлі.

Як повідомлялося, 12 лютого Рада прийняла в першому читанні законопроект про держзакупівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування