Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов натякає, що Балогу використовують

Вівторок, 19 лютого 2008, 19:08

Перший віце-прем`єр Олександр Турчинов переконаний, що "РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго" чинять тиск на НАК "Нафтогаз України" з метою отримання платежів за газ без відповідних актів.

Про це Турчинов заявив у вівторок на брифінгу, передає УНІАН.

Турчинов зазначив, що на сьогоднішній день, на 18.00, НАК "Нафтогаз України" не одержав актів ані від "УкрГаз-Енерго", ані від "РосУкрЕнерго" на покриття боргів 2007 року і забезпечення поточних розрахунків.

"Відбувається спроба тиску з використанням високопосадовців з тим, щоб провести розрахунки за неіснуючі речі, тобто дати можливість тіньовим посередникам, одержавши безпідставно ресурси, самим вирішувати, за що відбулися розрахунки, за якими цінами, за які обсяги і за який газ… Цього не буде", - наголосив Турчинов.

Він сказав, що така ситуація компрометує країну, зазначивши при цьому, що гроші на погашення боргів у НАК "Нафтогаз" є. У цьому питанні компанії готовий допомогти і уряд, додав Турчинов.

При цьому він зазначив, що у уряду України боргів у газовій сфері немає і витіснення з ринку "РосУкрЕнерго" і "УкрГаз-Енерго" уряд вважає пріоритетом своєї діяльності.

Раніше керівник секретаріату президента Віктор БАЛОГА заявив, що уряд має прискорити виплату компанії "Газпром" боргу за спожитий Україною газ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування