Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" передав "УкрГаз-Енерго" майже 900 мільйонів

Середа, 20 лютого 2008, 09:50

НАК "Нафтогаз України" у середу, 20 лютого, додатково перерахувала спільному підприємству ЗАТ "УкрГаз-Енерго" 898,9 млн. грн. у рахунок оплати газу спожитого у листопаді-грудні 2007 року.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Незважаючи на неконструктивну позицію представників ЗАТ "УкрГаз-Енерго" та ускладнення процесу документального оформлення заборгованості за спожитий газ, НАК "Нафтогаз України" у повному обсязі виконує фінансові зобов’язання", - заявляє НАК.

"Компанія наголошує на відсутності будь-яких підстав для нагнітання політичних спекуляцій навколо заборгованості НАК "Нафтогаз України", - сказано в прес-релізі.

"Керівництво НАК "Нафтогаз України" на виконання домовленостей президентів України та Росії продовжує вживати комплекс заходів щодо стабілізації фінансового стану компанії", - сказано в повідомленні.

Як відомо, 14 лютого цього року НАК "Нафтогаз України" перерахувала на розрахунковий рахунок ЗАТ "УкрГаз-Енерго" 524,6 млн. грн. у рахунок погашення заборгованості за природний газ, поставлений їй до 1 листопада 2007 року для забезпечення паливом підприємств теплоенергетики і бюджетних установ.

"Нафтогаз України" у листі до російського ВАТ "Газпром" від 31 січня 2008 року підтвердив наявність заборгованості перед "УкрГаз-Енерго" у розмірі $1,041 млрд. за поставлений держхолдингу до 1 січня 2008 року природний газ.

"УкрГаз-Енерго" є спільним підприємством "Нафтогазу України" та "РосУкрЕнерго" (Швейцарія), і з квітня 2006 року є єдиним в Україні імпортером природного газу.

"УкрГаз-Енерго" у 2006-2007 роках частину імпортованого ресурсу поставляло безпосередньо кінцевим споживачам, переважно великим промисловим підприємствам, частину реалізовувало "Нафтогазу України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування