Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дочка РосУкрЕнерго почула від Турчинова "провокаційні заяви"

Середа, 20 лютого 2008, 17:32

Спільне підприємство ЗАТ "УкрГаз-Енерго" закликає не політизувати процес погашення НАК "Нафтогаз України" заборгованості за імпортний природний газ, раніше поставлений держхолдингу.

"УкрГаз-Енерго" стурбоване заявами першого віце-прем'єра Олександра Турчинова і керівництва НАК "Нафтогаз України" щодо погашення заборгованості за спожитий у 2007 році природний газ", - підкреслюється в прес-релізі СП.

Підприємство відзначає, що відповідно до вимог нормативних актів Кабінету міністрів воно не має права безкоштовно постачати природний газ і оформлює його передачу в день оплати, крім того, жоден документ не може бути підписаний "заднім числом".

"УкрГаз-Енерго" повідомило, що акт прийому-передачі природного газу на суму 898,9 млн грн був переданий "Нафтогазу України" 19 лютого через 45 хвилин після одержання коштів у рахунок його оплати.

"У цьому документі нема "неіснуючих речей", а є чітко визначений обсяг і вартість природного газу", - зазначається в прес-релізі.

Підприємство також повідомило, що розмір визнаної, але непогашеної досі "Нафтогазом України" заборгованості за природний газ, отриманий від ЗАТ, перевищує 3,83 млрд грн.

При цьому розмір заборгованості держхолдингу за природний газ, поставлений до 1 листопада 2007 року, що підтверджено відповідними актами, складає більше 560 млн грн.

"Провокаційні заяви окремих представників уряду сприймаються не інакше як навмисне затягування процесу погашення боргів за газ, використаний НАК "Нафтогаз України" протягом останніх місяців", - відзначається в прес-релізі СП.

Раніше Турчинов заявив, що компанія РосУкрЕнерго і "УкрГаз-Енерго" перешкоджають погашенню держхолдингом заборгованості за імпортний природний газ, не оформлюючи необхідні для цього документи.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:58
Росіяни атакували Сумщину FPV-дронами, скидали міни – 130 вибухів за день
02:14
футболНімеччина гарантувала собі п'ять команд у Лізі чемпіонів наступного сезону
01:50
фотоРакетний удар РФ по Одесі: голова ОВА повідомив про наслідки і опублікував фото
01:30
Губернатори РФ скаржаться на атаку БпЛА і пошкодження енергетичної інфраструктури
01:04
Черговий обстріл Одеси підкреслює важливість посилення ППО України – посол США
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
футбол"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
Усі новини...