Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО БІЛЬШЕ 3 ГОДИН ГОВОРИТЬ ПРО ГАЗ

Четвер, 21 лютого 2008, 15:31

Зустріч прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з головою правління "Газпрому" Олексієм Міллером триває з першої години дня.

Прес-секретар прем'єра Марина Сорока повідомила, що наразі обговорюється лише питання боргу за газ, використаний Україною у 2007 році.

Станом на 16. 30 за київським часом, журналістів просять залишити будинок "Газпрому" і дочекатися Тимошенко в аеропорту.

Водночас, УНІАН із посиланням на російські телеканали, що були присутні на протокольній зйомці на початку зустрічі Тимошенко і Міллера, повідомляє, що прем'єр, звертаючись до глави правління "Газпрому", сказала, що сторони повинні обов'язково домовитися й випити шампанського на честь досягнення домовленостей.

Раніше у ЗМІ була інформація про те, що після зустрічі з Міллером Тимошенко має намір зустрітися з главою уряду Росії Віктором Зубковим.

Проте представники протоколу прем'єра та її прес-секретар цю інформацію не підтверджують.

Як відомо, перед вильотом Тимошенко до Москви президент Віктор Ющенко провів з нею зустріч, на якій закликав прем'єра та членів її Кабінету міністрів не політизувати питання розрахунків за газ.

Крім того, він наголосив, що на рівні президентів було досягнуто порозуміння щодо проблем 2007 року і щодо забезпечення організації ринку 2008 року.

У четвер, після появи інформації із посиланням на джерела про намір Тимошенко зустрітися з главою правління "Газпрому", заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий нагадав:

"Офіційні делегації та представники України під час участі у заходах міжнародного характеру керуються письмовими директивами, що затверджуються президентом".

Також він зауважив, що Тимошенко отримала відповідні директиви 19 лютого. Офіційно про зустріч прем'єра з представником "Газпрому" не оголошувалося.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування