Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зареєстрував у Раді "заковику" для НАТО

П'ятниця, 22 лютого 2008, 12:48

Лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович зареєстрував проект постанови про референдум щодо вступу України до НАТО.

Проект постанови "Про рішення щодо вступу України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО)" зареєстровано у Верховній Раді 21 лютого.

Як сказано у пояснювальній записці до цього проекту постанови, він обумовлений "вимогою більш ніж 15 млн. громадян України виступити проти інтеграції України до будь-якої військово-політичної організації, зокрема і НАТО".

За мету даного законопроекту названо "встановлення процедури прийняття рішення Україною щодо вступу до НАТО".

Проект, зокрема, пропонує встановити, що рішення щодо вступу України до НАТО приймається за результатами всеукраїнського референдуму з даного питання.

Автор даного законопроекту прогнозує, що ухвалення запропонованих змін "надасть можливість розв’язати суспільно важливе питання".

Як відомо, підписання президентом, прем’єром та спікером парламенту України листа до НАТО з проханням надати України план дій із набуття членства в Альянсі стало основним приводом блокування роботи Верховної Ради.

З минулого місяця Партія регіонів блокує засідання парламенту і вимагає ухвалити постанову про обов’язковість проведення референдуму щодо вступу України до НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування