Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль вважає, що Яценюк б'є по Луценку

Понеділок, 25 лютого 2008, 10:02

Радник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль заявляє, що публічний розгляд з керівництвом ДАІ, влаштований президентом і спікером, це цілеспрямований удар по главі МВС Юрію Луценку.

Про це Москаль заявив в інтерв'ю газеті Дело, опублікованому в понеділок.

"Я не думаю, що подібні випадки, навіть якщо вони і були, треба обговорювати на колегії Міністерства під час прямої трансляції телебачення. Міністр Юрій Луценко вибачився перед Яценюком, учасник інциденту – Кожа – звільнений, навіщо до цього треба було повертатися?" – сказав Москаль.

"Хоча право Яценюка – робити з цього театральний спектакль або обмежитися розмовою з міністром внутрішніх справ", - додав він.

Москаль відзначив, що за 34 роки, які він працював в органах внутрішніх справ ні президенти України, ні глави Кабінету Міністрів, ні спікери ніколи не виносили такі питання на суд громадськості.

Він підкреслив, що і раніше при екс-президенті Леоніді Кучмі були випадки, коли працівники правоохоронних органів плутали високопоставлених чиновників з кимсь або щось неправильно розуміли, створювали аварійні ситуації.

"Але тодішній голова адміністрації президента Володимир Литвин, знаючи круту вдачу міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, міг подзвонити заступнику міністра або начальникові ДАІ і попросити розібратися", - розповів Москаль.

"Але такого шоу перед телекамерами ніхто не влаштовував. Я вважаю, що це був цілеспрямований удар по Луценку і нічого більше…Це все піар-шоу і не більше, ціль якого — дискредитувати Луценка", - заявив Москаль.

Відповідаючи на питання, чи буде Народна Самооборона захищати свого лідера, він відповів:

"Народна самооборона" зорієнтована на свого лідера — Луценка. Удар по ньому ми розцінюємо як удар по "Народній самообороні". Навіщо Яценюку перетворювати у своїх ворогів 18 депутатів — я не знаю".

Москаль також спростовує можливість відставки Луценка. "Відповідно до Конституції... його призначає і звільняє Верховна Рада. А відповідно до закону про Кабінет Міністрів, подання на це дає прем'єр-міністр. Судячи з коментарів Юлії Тимошенко, у неї немає претензій до Луценка", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування