Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович про Тимошенко і газ: "За державу обидно"

Середа, 27 лютого 2008, 15:00

Лідер Партії регіонів, екс-прем'єр-міністр Віктор Янукович наголошує, що його уряд не залишав боргів перед Росією за поставлений газ.

Так він прокоментував заяви прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що заборгованість за газ залишилися нинішньому Кабміну у спадок від уряду Януковича, повідомляє УНІАН.

"Будь-які голослівні звинувачення є нічим іншим як спробами зняти з себе відповідальність", - сказав Янукович журналістам у Брюсселі.

Екс-прем'єр підкреслив, що всі дані щодо розрахунків за газ є у відкритому доступі, зокрема, їх можна побачити на сайті Рахункової палати України.

"Уряд Януковича нічого не заборгував Росії. На звітний період часу був такий природний борг, який треба було сплатити 20 грудня 2007 року. Але це був поточний борг", - сказав він.

Янукович зазначив, що оскільки уряд Тимошенко вчасно не підписав угоду щодо поставок газу, то тепер власник цього газу може виставляти будь-які умови щодо сплати вже спожитого Україною газу.

"Ми самі себе підставили - за рахунок неузгодженості між гілками влади, за рахунок непрофесійного підходу, як це було у 2005 році, у 2006 році, і це повтор, але ще в гіршому випадку. Як кажуть російською мовою "За державу обидно", - наголосив екс-прем'єр.

Він підкреслив, що газове питання є "дуже чутливим" і "гратися" з ним можуть лише безвідповідальні люди.

Як відомо, 14 лютого 2008 року "Нафтогаз України" офіційно визнав наявність боргу перед "УкрГаз-Енерго" в розмірі понад 5,28 млрд. грн.

У середу в прес-центрі "Нафтогазу" повідомили, що компанія завершила погашення заборгованості перед "УкрГаз-Енерго" за спожитий впродовж 2006-2007 років природний газ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування