Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідство знає, звідки був діоксин для Ющенка

Понеділок, 4 лютого 2008, 07:37

Заступник генпрокурора Микола Голомша заявляє, що слідству точно відомі місця та умови виготовлення діоксину, яким був отруєний Віктор Ющенко.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Слідству точно відомі місця виготовлення діоксину, умови, але коментувати цю тему недоцільно! Якщо ми зараз розповімо про те, що знаємо, це прочитає той, хто чекає інформації, той, хто за нами стежить. Нехай для цієї людини буде загадкою, на якій стадії зараз знаходиться розслідування", - сказав Голомша.

"Якщо я прокоментую наше просування, то поставлю під удар і результати, і самих людей. Тому що люди, що цікавляться цією темою, відслідковують кожен наш рух. І нам не хочеться замість розслідування займатися нашими опонентами, що будуть створювати проблеми", - додав він.

За словами Голомші, "чим менше інформації, тим більше ми просуваємося вперед, але усе має початок і кінець – розв'язка буде".

"Розслідування ведеться на дуже професійному рівні. Повірте мені, справа розслідується так, як і має розслідуватися "важняками" (слідчий з особливо важливих справ). Якби я зараз почав говорити про деталі, не вистачило б ні плівок, ні ручок", - сказав заступник генпрокурора, зазначивши, що "слідчі не видають інформації" і керівник слідчої групи з отруєння Ющенка Галина Климович "глибоко законспіровувала цю справу".

Коментуючи ситуацію з запитом ГПУ до російської генпрокуратури з проханням надати зразки діоксину, Голомша сказав: "Думаю, у Росії, на рівні виконавців, досить поверхово підійшли до виконання нашого доручення".

"Нами чітко зафіксована наявність у них, у Санкт-Петербурзі, необхідної нам формули діоксину. Ми знаємо ділові відносини виробника (діоксину), де він виготовляється, у яких точках знаходиться, у тому числі в Україні. Тому ми повторно звернулися до російської прокуратури і загострили увагу на цьому. Ми просимо генерального прокурора Росії більш детально розглянути наше прохання і відповісти на всі наші питання", - додав він.

"Діоксин використовується в хімічній промисловості, у ювелірній, наскільки нам відомо, в окремих країнах, а також лабораторними установами. На мій погляд, великої конфіденційності в цій інформації нема. Отже, нема підстав для невиконання доручення ГПУ в наших колег із Росії. Думаю, вони переглянуть своє ставлення до нас", - зазначив Голомша.

На питання, чи немає у нього підозр, що Росія навмисне затягує процес розслідування цієї справи, Голомша сказав як юрист: "Ми це називаємо "поверховим розглядом". Звичайно... маючи бажання відповісти на всі питання, вони б підходили до цієї теми зовсім інакше: по-дорослому, по-серйозному".

Голомша підтвердив, що діоксин, яким був отруєний Ющенко, не виробляється ні у Великобританії, ні в США, і що якщо діоксин буде знайдений у Росії, ГПУ наполягає на проведенні експертизи в Україні, бо й за міжнародними нормами і російським законодавством "для цього немає ніяких перешкод".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування