Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сподівається, що за ніч депутати знайдуть порозуміння

Понеділок, 4 лютого 2008, 18:18

Президент Віктор Ющенко сподівається, що до вівторка, 5 лютого, парламентським силам вдасться погодити проект постанови щодо інтеграції України у НАТО.

Про це Ющенко сказав в інтерв’ю журналістам у понеділок, повідомляє УНІАН.

Президент зауважив, що під час зустрічі з керівниками фракцій Верховної Ради пропонувалося ухвалити проект постанови, яка складається з двох пунктів.

У першому пункті проекту пропонувалося зазначити, що політичні сили і надалі діятимуть у рамках закону про основи національної безпеки і оборони.

При цьому Ющенко зауважив, що саме у рамках цього закону і діяли підписанти листа до керівництва Альянсу, у тому числі і прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, підпис якої, на думку президента, був ключовим.

Ющенко назвав цей лист логічним продовженням закону, ухваленого Верховною Радою. "А якщо це комусь не подобається, це їхня справа", - підкреслив президент.

Другим пунктом, на думку Ющенка, було б доцільно у проекті постанови записати, що питання безпосереднього вступу України до НАТО розглядатиметься лише після того, як Україна повністю виконає План щодо членства і проведе референдум щодо вступу України у Північноатлантичний Альянс.

При цьому Ющенко зауважив, що на ці процедури “підуть роки”.

Президент повідомив, що годину розмовляв з лідерами провідних парламентських фракцій і зрозумів, що поки що вони не дійшли порозуміння з цього питання.

"Я сподіваюсь, що за час, який залишився до ранкового засідання (парламенту), порозуміння знайдеться", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування