Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНУ ВЗЯЛИ ДО СОТ

Вівторок, 5 лютого 2008, 15:30

Генеральна рада СОТ схвалила вступ України до світової організації торгівлі.

Про це у вівторок повідомляє УНІАН.

Генеральна рада Світової організації торгівлі у вівторок на своєму засіданні у Женеві схвалила вступ України до СОТ.

Зокрема, головуючий на засіданні Генеральної ради посол Республіки Чилі Маріо Матус, який піклується у СОТ українським питанням, поставив на голосування рішення щодо схвалення звіту робочої групи та проекту протоколу про вступ України до СОТ.

Генеральна рада СОТ підтримала ці рішення, після чого Матус привітав з цим присутнього на засіданні президента Віктора Ющенка.

Посол нагадав, що урочиста церемонія підписання протоколу відбудеться о 17:15 за київським часом, а також зазначив, що повноправним членом СОТ Україна стане через 30 днів після ратифікації документа у Верховній Раді.

Керівник робочої групи по Україні нагадав, що процес приєднання України до Світової організації розпочався в 1993 році і лише в 2005 році цей процес був прискорений.

Він подякував Ющенку за прискорення цього процесу.

Матус також сказав, що Україна є прикладом для інших країн як країна, яка йде шляхом лібералізації економіки, зокрема в сільськогосподарській сфері.

Крім того, керівник Матус повідомив, що в звіті робочої групи, крім протоколу про вступ України до СОТ, є графік поступок та умов щодо приєднання до ринку товарів, а також графік специфічних умов приєднання до ринку послуг.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування