Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз вже хоче сісти за круглий стіл

Вівторок, 5 лютого 2008, 18:23

Соцпартія звертається до всіх політичних партій з пропозицією щодо проведення круглого столу з проблем конституційної реформи та пошуку шляхів виходу з кризи, в якій опинилася Україна.

Про це йдеться в заяві політвиконкому СПУ.

"Влада ніяк не може вийти з провокованих Віктором Ющенком та його оточенням політичних передвиборчих дискусій, піар-акцій і взятися за здійснення своїх зобов’язань", - йдеться в заяві.

"Людям потрібні не порожні гасла та обіцянки чи нова Конституція, а конкретні справи. Проблеми в Україні виникають не через недосконалість Конституції і всього законодавства, а через їх порушення, в першу чергу, президентом, головним обов’язком якого є забезпечення гарантій дотримання Конституції", - зазначають соціалісти.

Політвиконком СПУ висловловив стурбованість з приводу "намагань президента та його Секретаріату здійснити заміну чинної Конституції України незаконно, шляхом так званого всенародного референдуму".

"Пояснюється це просто: в спосіб, визначений Конституцією, парламент ніколи не погодиться підтримати проект організації одноосібної влади, власне, монархічного устрою", - йдеться в заяві.

"Як стало відомо із засобів масової інформації, референдум передбачається провести 28 червня 2008 р. в День Конституції, що саме по собі є проявом цинізму. Нагадуємо, що статті 155, 156 та 159 діючого Основного Закону не передбачають прийняття Конституції, змін до неї шляхом референдуму", - наголошують соціалісти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...