Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа пообіцяла Богатирьовій допомогти з корупцією

Субота, 9 лютого 2008, 10:42

Рада Європи готова надавати активну підтримку антикорупційним ініціативам української влади, зокрема щодо здійснення експертизи законопроектів, націлених на боротьбу з корупцією.

Про це заявив представник генерального секретаря Ради Європи в Україні Аке Петерсон у ході зустрічі із секретарем Ради нацбезпеки й оборони України Раїсою Богатирьовою у п'ятницю, повідомляє прес-служба РНБО.

Основною темою зустрічі стало обговорення питань антикорупційної політики і створення відповідного спеціалізованого органа, що передбачені рекомендаціями Групи Ради Європи проти корупції (GRECO).

У свою чергу секретар РНБО України запевнила представника Ради Європи в послідовності позиції керівництва держави в питанні подолання корупції.

Богатирьова також проінформувала Петерсона про розгляд на найближчому засіданні РНБО проекту Концепції реформи кримінальної юстиції, яким, зокрема, визначаються принципи створення спеціалізованого антикорупційного органа.

На зустрічі також були обговорені поточні питання співробітництва України з Радою Європи в сферах, пов'язаних з національною безпекою.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування