Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закордонні паспорти видаватимуть за день?

Середа, 12 березня 2008, 12:07

Міністерство внутрішніх справ планує з 23 березня почати експеримент з видачі закордонних паспортів за день.

Про це на прес-конференції сказав директор Департаменту громадянства, імміграції й реєстрації фізичних осіб МВС Ігор Репешко.

"23 березня спробуємо запропонувати міністрові (Юрію Луценку) провести цей експеримент в Україні", - сказав Репешко, повідомляють Українські новини.

При цьому він зазначив, що для того, щоб провести цей експеримент, необхідно ввести додаткові вузли державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізосіб та їх документування.

Репешко зазначив, що в січні-лютому створені й уведені в дію 4 таких вузли місцевого рівня й 5 автоматизованих робочих місць з видачі закордонних паспортів.

Він додав, що в березні планується ввести ще 9 додаткових вузлів й 6 автоматизованих робочих місць.

Крім того, Репешко повідомив, що МВС підготувало пропозицію Міністерству фінансів про збільшення фінансування з держбюджету на виготовлення закордонних паспортів на 41,9 млн. гривень.

Він зазначив, що в 2007 році було виготовлено 977 тис. закордонних паспортів, в 2008 році планується оформити й видати 1,2 млн. паспортів.

Проблему оформлення великої кількості закордонних паспортів Репешко пояснив бажанням громадян частіше виїжджати за кордон.

Як відомо, Міністерство внутрішніх справ увело п'ятиденний графік прийому громадян у підрозділах громадянства, еміграції й реєстрації фізичних осіб для видачі закордонних паспортів.

Раніше Управління з громадянства, імміграції й реєстрації фізосіб Головного Управління МВС у Києві створило "телефон довіри" для питань паспортно-візового характеру.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування