Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, що його непокоїть

Четвер, 13 березня 2008, 18:14

Президент Віктор Ющенко підкреслює, що ціна $315 за 1 тис. куб. м газу не повинна бути базовою в ході переговорів української і російської сторін про ціну на постачання газу в 2009 році.

"Але це (ціна $315 за 1 тис. куб. м газу) - застереження, щоб ми не створили прецедент під час переговорів по постачаннях газу на 2009 рік, щоб ця ціна використовувалася як базова", - сказав він на прес-конференції в Брюсселі в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Президент також відзначив, що в досягнутій угоді між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ Газпромом" є норма, відповідно до якої "Газпрому" буде надане право на реалізацію газу на внутрішньому ринку України в обсязі не менш 7,5 млрд. куб.м.

Разом з тим, за словами президента, у його домовленостях із президентом Росії Володимиром Путіним мова йшла про те, що "Газпрому" буде надане право на реалізацію газу на внутрішньому ринку України до 7,5 млрд. куб м газу. "Треба отримати пояснення, що за цим положенням стоїть", - сказав Ющенко.

Він також заявив, що угода між "Нафтогазом" і "Газпромом" набере сили після затвердження на внутрішньодержавному рівні. "Відповідна угода набирає сили, коли його акцептують обидві сторони", - сказав президент.

Він підкреслив, що необхідно вивчити все, що було досягнуто на переговорному процесі, "а потім будуть проведені внутрішньодержавні процедури" щодо затвердження документа.

За словами Ющенко, уряд, згідно з цими процедурами, повинен прийняти рішення й узагальнити досягнуті домовленості і для уряду і для НАК "Нафтогазу".

Ющенко підтвердив, що в п'ятницю в другій половині дня має намір зустрітися з прем'єром Юлією Тимошенко і главою "Нафтогазу" Олегом Дубиною і обговорити дане питання.

Президент підкреслив, що в цілому вітає завершення переговорів між НАК "Нафтогазом" і Газпромом". "Досягнута угода - це великий прогрес у досягненні газових відносин і зняття проблем, що виникли на початку 2008 року", - вважає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування