Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв хоче, щоб Тимошенко сказала, як жити в 2009-2010 роках

Субота, 15 березня 2008, 17:07

Колишній віце-прем`єр з питань паливно-енергетичного комплексу, депутат від Партії регіонів Андрій Клюєв вважає, що уряд має вже зараз займатися рішенням питання про умови постачання газу в 2009-10 роках.

Про це йдеться в його коментарі, повідомляє УНІАН.

Клюєв назвав "напівзаходом і відстроченням головних проблем" підписану "Нафтогазом України" і "Газпромом" угоду про постачання в Україну газу в поточному році.

На думку екс-віце-прем`єра, "в цьому договорі не видно, як ми житимемо далі - 2009-й і 2010-й роки, за якою схемою поставлятиметься газ і за якою ціною". Тут необхідний комплексний підхід, вважає Клюєв.

Він наголошує, що уряд повинен активно працювати над цим вже зараз.

На тлі заяви керівництва "Газпрому" про можливість зростання ціни для європейських споживачів до кінця поточного року до 400 доларів, а також заяв керівництва Казахстану, Узбекистану і Туркменістану про те, що й вони незабаром продаватимуть свій газ за европейськими цінами, реальна загроза і для нас одержувати газ теж за європейськими цінами вже в 2009 році, застерігає Клюєв.

За його словами, це дуже негативно відіб`ється на економіці - стануть підприємства ряду галузей, зокрема, хімічної, підприємства ЖКГ будуть вимушені підняти тарифи у декілька разів.

"А це відіб`ється на платоспроможності нашого населення, будуть втрачені десятки тисяч робочих місць. Фактично, шокова терапія. Ніякого перехідного періоду", - зазначив Клюєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування