Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НУ-НС" вважає, що Черновецький і Добкін мають "іти в парі"

Понеділок, 17 березня 2008, 16:58

Лідер фракції "НУ-НС" В’ячеслав Кириленко закликає колег не зациклюватися на розгляді питання щодо перевиборів голови Київської міськдержадміністрації та Київради.

Про це він сказав журналістам після завершення погоджувальної ради у понеділок, відповідаючи на запитання, чи готовий він гарантувати позитивне рішення по відповідній постанові у вівторок.

"Всі питання, які стосуються діяльності коаліції, є важливими. Тому якщо ми почнемо всі перед камерами заявляти, що один одному гарантує, то ми тоді розв’яжемо дискусію по всіх 12 законопроектах", - сказав Кириленко.

Він також додав, що вважає всі питання щодо неготовності "НУ-НС" голосувати по постанові у повному складі "принизливими для фракції, оскільки ніхто ніколи не заявляв, що київська влада не повинна бути змінена".

"Навпаки, ми виступили ініціаторами цього процесу – і, зокрема, лідер "Народної Самооборони" весь час ініціював процес оновлення міської влади, і жоден наш депутата від цього не відмовлявся", - зазначив Кириленко.

Разом із тим, за його словами, "НУ-НС" наполягатиме на поверненні до розгляду питання щодо скасування депутатської недоторканності, оскільки "якщо всі говорять про Київ як про мегацентр корупції, то потрібно почати з себе – і ліквідувати ще один центр корупції", який заохочується недоторканністю.

Також Кириленко підтримав ініціативу розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок змін до закону про Кабінет міністрів і, окрім цього, закликав колег "ухвалити рішення про розблокування процедури державних закупівель".

"Тендерна палата має бути скасована, і відповідне рішення парламенту з цього приводу має бути прийняте", - наголосив він.

Разом із тим, лідер фракції "НУ-НС" закликав не забувати і про рішення щодо перевиборів міської влади у Харкові, "тому що його влада теж потребує негайних і рішучих змін".

"Ці два питання (перевибори в Києві й Харкові) мають іти в парі", - наголосив Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: