Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко хоче остаточного розгрому

Понеділок, 17 березня 2008, 21:19

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко сподівається, що до кінця цього року будуть остаточно розгромлені залишки кримських організованих злочинних угруповань "Башмаки" і "Сейлем".

"Нас цікавлять і керівники, і виконавці", - сказав Луценко журналістам в Сімферополі.

Він нагадав, що днями був затриманий депутат Сакської районної ради Теймураз Татарашвілі, якого в міліції вважають активним членом банди "Сейлем".

"Що цікаво, з 540 арештів, які відбулися за два місяці в Криму, тільки по цьому київські захисники прав людини вмить приїхали поцікавитися, за що його затримали".

"А наш "коханий" з Геннадієм Геннадійовичем (Москалем) персонаж - депутат кримського парламенту, який обгрунтовано підозрюється в лідерстві цього злочинного формування, в телефонних розмовах криком кричить: "Я стільки грошей плачу ментам, чому мене не попередили про цей арешт!", - відзначив Луценко.

Крім того, днями, за словами міністра, планується затримання ще одного депутата, "причетного до організації і виконання ряду замовних убивств з використанням вогнепальної зброї".

"На сьогодні затриманий один з його співучасників. Буквально в найближчі дні ми проведемо відповідну операцію", - сказав Луценко.

Він відзначив, що все це продовження роботи, розпочатої в 2005-2006 роках. Було затримано 24 учасники угрупування "Сейлем", до цього моменту вони вже одержали різні строки ув`язнення.

За словами міністра, в розшуку також знаходяться 4 активних учасника угрупування "Башмаки". Луценко пообіцяв, що вони "найближчим часом будуть також затримані".

Як відомо, на початку березня в Києві був затриманий оголошений в розшук депутат Верховної Ради Криму Рувім Аронов, якого в міліції вважають одним з лідерів ОЗУ "Башмаки". Суд видав санкцію на арешт депутата.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування