Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов і норвежці готові боротися за "Укртелеком"

Вівторок, 18 березня 2008, 10:20

Норвезька Telenor і українська "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк), одні з найбільших інвесторів у телекомунікаційний сектор в Україні, очікують оголошення остаточних умов конкурсу з продажу 67,79% акцій ВАТ "Укртелеком" для ухвалення рішення про участь у ньому.

"Ми поки не маємо досить інформації, щоб приймати рішення про участь у приватизації", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" старший віце-президент Telenor Оле Бьйорн Сьюлстад (Ole Bjorn Sjulstad).

"Оскільки Укртелеком входить у сферу наших стратегічних інтересів, то цікаво подивитися умови приватизації. Але більше я поки нічого сказати не можу", - виклав позицію СКМ директор з розвитку бізнесу СКМ Ілля Архипов.

Представник Telenor відзначив, що незалежно від приватизації "Укртелекому" Telenor через свою участь у найбільшому операторі мобільного зв'язку в Україні "Київстар GSM" зацікавлений у якнайшвидшому одержанні ліцензії на мобільний зв'язок третього покоління (3G).

ВАТ "Укртелеком" - монополіст на ринку фіксованого зв'язку України по наданню послуг електрозв'язку. Компанія 1 листопада 2007 року почала надавати послуги мобільного зв'язку третього покоління під торговельною маркою UTEL. У власності держави знаходиться 92,79% її акцій.

Кабінет міністрів України 6 лютого 2008 року затвердив уточнений план розміщення акцій "Укртелекома", що передбачає продаж на конкурсі з застосуванням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону контрольного пакета в розмірі 67,79% акцій і закріплення в держвласності блокуючого пакета у розмірі 25%+1 акція.

Фонд держмайна направив запрошення всім зацікавленим особам взяти участь у підготовці цього конкурсу.

Поки про свій інтерес до нього заявила російська група компаній МТС, який в Україні належить другий за величиною оператор мобільного зв'язку "Український мобільний зв'язок" (ТМ "МТС"), що також претендує на одержання ліцензії на мобільний зв'язок третього покоління.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування