Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Огризка хочуть відправити Луценка до Косова

Вівторок, 18 березня 2008, 11:06

Вивчається питання візиту міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до Косова для аналізу ситуації навколо українських міліціонерів-миротворців.

"Вивчається питання відправки міністра внутрішніх справ України до Косова для визначення ситуації та її аналізу", - сказав керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич на брифінгу у вівторок.

Результати цього аналізу будуть узагальнені і передані керівництву держави для ухвалення відповідних рішень, зазначив керівник прес-служби МЗС.

Він також повідомив, що за інформацією окремих джерел, на даний момент вивчається питання можливого відвідування у вівторок міністром внутрішніх справ Польщі Косовського регіону для аналізу й оцінки ситуації.

Кирилич нагадав, що український підрозділ входить до складу спільного українсько-польського підрозділу "Укрполбат", і польське командування забезпечує повне керівництво спільного підрозділу.

Керівник прес-служби підкреслив, що питання про виведення наших миротворців з Косова не знаходиться в компетенції МЗС.

Як відомо, важко поранений у Косові співробітник спеціального миротворчого підрозділу Міністерства внутрішніх справ України помер. Усього під час інциденту постраждало 20 українських миротворців.

17 березня під час операції зі звільнення захопленої території і приміщення суду в північній частині Митровиці, коли почалося зіткнення супротивників проголошення незалежності Косова з поліцейськими силами ООН, було обстріляно і закидано гранатами будинок поліцейської станції.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування