Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судний день для Луценка і Черновецького настане наприкінці березня?

Вівторок, 18 березня 2008, 11:27

Прокурор Києва Євген Блажівський допускає, що днів через 10 прокуратура ухвалить остаточне рішення в справі щодо міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про заподіяння тілесних ушкоджень мерові Києва Леоніду Черновецькому.

"Я думаю, що днів через 10 від сили може бути ухвалене остаточне рішення в справі", - сказав Блажівський в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". Разом з тим, він підкреслив, що це буде залежати від того, чи не з'являться якісь нові клопотання адвокатів.

За словами Блажівського, слідство призначило дві судово-медичні експертизи, як одному учасникові інциденту, так і іншому. Результати однієї експертизи (по Черновецькому) уже відомі, і вона показала, що після інциденту в мера були легкі тілесні ушкодження.

"Щодо Юрія Луценка призначена експертиза. На цьому тижні ми очікуємо висновки експертів, чи були заподіяні йому тілесні ушкодження під час інциденту з Леонідом Черновецьким", - відзначив прокурор.

Співрозмовник агентства також повідомив про проведення відтворення обставин подій, при яких відбувся інцидент.

Блажівський підкреслив, що відтворення проводилося за допомогою статистів, і кожний з учасників приходив окремо.

"Черновецький і Луценко кожний по-своєму показав, як це було, свою версію події", - сказав прокурор, додавши, зараз прокуратура очікує матеріали судмедексперта по відтворенню.

"І вже в сукупності з цими матеріалами слідчий буде приймати рішення", акцентував увагу Блажівський.

Крім того, прокурор столиці повідомив, що слідство не знайшло підстав для задоволення скарги глави МВС щодо незаконності порушення щодо нього кримінальної справи. "Підстав для задоволення цього клопотання не встановлене", - відзначив він.

Блажівський також підкреслив, що, незважаючи на можливість обох сторін конфлікту оскаржити в судовому порядку постанову про порушення кримінальної справи або інших рішень, це не було зроблено.

Відповідаючи на питання про те, яка була реакція прокуратури на звертання Луценка з проханням провести психіатричну і наркологічну експертизи мерові, прокурор столиці сказав: "Слідчий не прийшов до висновку про необхідність призначення таких експертиз, тому що вони були недоцільні при розслідуванні цієї справи".

Як повідомлялося, 18 січня після засідання Ради нацбезпеки й оборони відбулася бійка між Луценком і мером Києва Черновецьким.

24 січня прокуратура Києва порушила щодо Луценка кримінальну справу за ч.2 ст. 125 Кримінального кодексу (навмисне заподіяння легких тілесних ушкоджень).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування