Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вимагає від Росії 1,5 мільярда доларів

Середа, 19 березня 2008, 07:00

Україна має намір вимагати від Росії відшкодування збитків у розмірі близько $1,5 млрд., нанесених у результаті потрапляння нафтопродуктів у море в акваторії Керченської протоки в листопаді 2007 року.

Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на засіданні у вівторок доручила профільному міністерству підготувати відповідне звернення до Росії.

У такий спосіб Україна вимагає стягнення з російських судновласників збитків у розмірі біля $1,428 млрд., а також збитків, нанесених земельним ресурсам Криму на суму 88,334 млн. грн. (близько $17,6 млн.), повідомляє прес-служба уряду.

Крім того, Міністерству транспорту і зв'язку разом з Міністерством охорони навколишнього середовища, МНС і Радою міністрів Криму доручено терміново забезпечити утилізацію небезпечних відходів (піщано-мазутної суміші), що знаходяться на території Керченського морського торговельного порту й у межах прибережної морської смуги Арабатської стрілки.

Комісія також розглянула питання про заходи для нормалізації санітарно-епідемічної ситуації і реалізації комплексних заходів протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах і сільгоспугіддях у літній період 2008 року.

Голова комісії, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов акцентував увагу на тому, що головним завданням держкомісії є не тільки забезпечення ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а в першу чергу запобігання ним.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування